Comprar un immoble sense hipoteca. Quines alternatives hi ha?

Adquirir un habitatge implica una significativa inversió econòmica, sense oblidar tampoc la inversió de temps. A Espanya, tradicionalment s'ha comptat amb el suport de crèdits hipotecaris, però sorprenentment cada cop més milers de persones trien comprar una casa sense hipoteca.

Entre les circumstàncies destaquen herències rebudes, estalvis acumulats o ingressos extraordinaris…, així com la recerca d'ofertes immobiliàries atractives, normalment al mercat de segona mà.

Si voleu evitar compromisos a llarg termini amb préstecs hipotecaris, a continuació us mostrem diferents alternatives a la hipoteca, que us ofereixen flexibilitat i diversitat en un mercat que va més enllà de les convencions hipotecàries tradicionals.

Lloguer amb opció a compra

Vols ser propietari d'un habitatge, però encara no t'ho pots permetre? Una de les alternatives a la hipoteca més comunes és el lloguer amb opció de compra, que suposa un punt intermedi entre l?eterna qüestió de si és millor comprar o llogar.

Al lloguer amb opció de compra, l'inquilí i el propietari acorden l'arrendament d'un habitatge però amb dret a compra. És a dir, es realitza un contracte doble: d'una banda, el contracte de lloguer mensual – com en un lloguer normal – i, de l'altra, el contracte de compravenda, pel qual el propietari no pot vendre l'habitatge durant un període establert.

Aquest tipus de contracte sol durar dos o tres anys, encara que es pot allargar, i quan s'acaba, tu decideixes si vols comprar o no el pis. Si finalment compres l'habitatge, tots els diners pagats al lloguer es descomptaran del preu prèviament acordat; mentre que si optes per no comprar, perdries la fiança corresponent al contracte de compravenda.

Acudir a un Broker hipotecari

Si la teva economia financera és solvent, no disposes de gaire temps per buscar, comparar i negociar amb les entitats bancàries, o bé tens poc coneixement d'hipoteques, contractar un broker hipotecari o intermediari és una bona alternativa a la hipoteca tradicional.

Què vol dir això? És cert, que el pagament de l'habitatge es continuarà efectuant mitjançant una hipoteca, però serà l'intermediari o el broker hipotecari qui s'encarregui de totes les gestions i tràmits.

Entre les funcions destaca:

  • Cerca de les millors hipoteques.
  • Negociació de condicions preferents segons el teu perfil econòmic.
  • Aconseguir un préstec amb més finançament, de més del 80%.
  • Estar en contacte directe amb el banc per facilitar i accelerar els tràmits.

Finançament familiar

El finançament familiar és una altra manera de comprar un pis sense hipoteca. En aquest escenari, els familiars i amics proporcionen el capital necessari per a la compra actuant com a prestadors.

Aquesta alternativa a la hipoteca ofereix avantatges, com ara taxes d'interès més baixes o condicions de pagament més flexibles; però també pot produir tensions personals si no es gestiona adequadament. És imprescindible procedir amb la formalització d'un contracte, fins i tot en el cas d'un préstec sense interessos, ja que l'omissió d'aquest pas podria fer que l'autoritat tributaria ho interpreti com una donació.

En cas d'una devolució eventual, es corre el risc que sigui considerada com un préstec, i la manca d'indicació del percentatge d'interès podria portar a l'aplicació de la taxa d'interès legal vigent (actualment del 3%). En conseqüència, aquesta situació podria donar lloc a sancions imposades per la hisenda.

Crowdfunding immobiliari

Sabíeu que es pot comprar una casa sense hipoteca mitjançant un crowdfunding immobiliari? Es tracta d´una opció innovadora que permet a múltiples inversors participar en l´adquisició d´una propietat específica sense la necessitat de grans sumes de diners.

Abans de considerar el crowdfunding immobiliari, es recomana cercar assessorament financer professional, ja que cada plataforma i projecte tenen les seves pròpies característiques, i entendre tots els detalls és crucial per a una experiència amb èxit.

alternativas hipoteca

Hipoteca pont

La hipoteca pont és l'opció perfecta per a aquells que posseeixen una propietat i desitgen comprar una altra abans de vendre la primera. Es tracta d'un préstec temporal i flexible, que proporciona finançament fins que es completi la venda de la propietat existent.

Generalment, durant el procés de venda únicament pagues interessos en un període de carència; i una vegada venuda la propietat anterior, es cancel·la la part pendent de la primera hipoteca.

Abans d'embarcar-vos en aquest tipus de transacció, que suposa uns costos i riscos associats, és recomanable que busqueu assessorament d'un professional financer.

Ajornament de pagament

I finalment, també hi ha la possibilitat de comprar un habitatge a terminis sense hipoteca mitjançant l'ajornament de pagament, que consisteix en el compromís del comprador a pagar un pis o una casa en uns terminis determinats.

Les condicions de la compra amb pagament ajornat es detallen en un contracte que s'ha de formalitzar mitjançant signatura davant de notari. Aquesta mesura garanteix que la propietat no es vengui a tercers, ni tampoc sigui embargada per entitats bancàries.

Si vols optar per aquesta alternativa de comprar un pis entre particulars sense hipoteca, has de saber que el venedor decideix si lliura les claus de l'habitatge després de la signatura del contracte de compravenda, o un cop efectuats tots els pagaments.


A Finques Riera Blanca et facilitem la gestió de la compra de casa teva sense necessitat d'hipoteca. El nostre equip de professionals al servei de compravenda d'immobles us donarà el suport necessari per trobar la forma perfecta de comprar sense complicacions financeres. Posa't en contacte amb nosaltres per a més informació!

 

Sobre finques Riera blanca
Un equipo de profesionales expertos en administración de fincas y asesoría legal, fiscal, laboral y técnica. La gestión de su comunidad o negocio, en buenas manos!
Últims artícles