Beneficis de treballar la venda del teu immoble amb un expert

Si sou propietari i voleu vendre un pis, una casa o un local, comptar amb un expert immobiliari us ofereix nombrosos avantatges relacionats amb els tràmits i els processos de la venda.

En aquest article t'expliquem detalladament què és un assessor immobiliari i quines són les seves funcions, així com els beneficis de vendre un immoble amb un assessor immobiliari.

Què és un assessor immobiliari?

Un assessor immobiliari és un professional que es dedica a aconsellar i ajudar les persones en els diferents tràmits d'una compra, venda o lloguer d'una propietat.

Per garantir que la transacció es fa de manera eficient i segura, aquests assessors estan qualificats i tenen un alt coneixement del mercat immobiliari de la teva localitat per proporcionar tota la informació necessària sobre preus, tendències del mercat, així com sobre les lleis vigents.

A més, un expert al sector immobiliari és una persona amb grans habilitats comunicatives i de negoci, que afavorirà a elevar la notorietat de la teva propietat.

 

Funcions de l'assessor immobiliari

Segons si el client és un comprador o un venedor, un assessor immobiliari realitza nombroses funcions per aconseguir una transacció reeixida per assolir els objectius immobiliaris de cadascú.

Mentre que a un comprador us ajuda a trobar una casa o un local que compleixin les vostres preferències i pressupost, a un venedor us ajuda a promocionar i difondre l'immoble d'una manera eficaç:

  • Ofereix tota la informació necessària de manera clara i transparent.
  • Assessora i acompanya el client en tot el procés de venda de l'immoble.
  • Gestiona l´elaboració de fotografia i recursos audiovisuals per a la promoció de la propietat.
  • Detecta clients potencials per atraure visites productives i estalviar temps.
  • Actua com a intermediari entre el comprador i el venedor a través de les negociacions de la transacció i es compromet que es compleixin tots els aspectes legals.
  • Elaborar la documentació necesaria com document de reserva, contracte d’arres i preparar tota la documentación per la notaria.

Avantatges de vendre el teu immoble amb un expert immobiliari

Entre els avantatges de vendre casa teva amb un expert immobiliari destaquen:
 

Valoració professional de l'immoble

El primer pas abans de vendre una propietat és fer-ne una valoració i aquest és un dels principals avantatges de comptar amb un professional del sector. Un assessor immobiliari opera amb dades reals dels diferents preus de limmoble local i valora la teva propietat duna manera justa en relació a les seves qualitats. A Finques Riera Blanca també ens basem en les propietats venudes per nosaltres, per fer la valoració més exacta possible del teu immoble.

Venda al preu adequat

L'objectiu principal és la venda de la teva propietat, però no a qualsevol preu. Un assessor immobiliari no només coneix el sector, sinó que també és un expert en la negociació i sap com presentar la propietat de la manera més atractiva al possible comprador. D'aquesta manera, les dues parts trobareu el millor preu de compravenda.


Visibilitat de l'immoble

Un altre dels avantatges de comptar amb un professional immobiliari per a la venda de casa teva és que compta amb suficients recursos per maximitzar la visibilitat de l'anunci. A través d'estratègies de màrqueting digital i tradicional més cuidades, t'ajudaran a fer que la teva propietat guanyi més visibilitat i obtingui un procés de venda molt més ràpid.

Gestió de tràmits legals

La venda d'una casa no suposa una tasca fàcil a causa dels nombrosos tràmits i documents que cal presentar. Per això, si contractes un assessor immobiliari, aquest s'ocupa de la gestió dels tràmits legals com:

  • La nota simple de l'habitatge
  • El certificat d'eficiència energètica
  • La cèdula d'habitabilitat
  • El contracte d'arres i de reserva
  • Plànols de l'habitatge
  • L'escriptura de compravenda
  • HPO (habitatge protecció oficial)

Estalvi de temps

Trobar el preu adequat de la venda de l'immoble, donar-li la correcta visibilitat i gestionar tots els tràmits legals suposa un temps que en la majoria d'ocasions els propietaris no es poden permetre. Amb un assessor immobiliari estalviaràs temps en negociacions i guanyaràs reduir el temps de venda.

Experts a gestionar la venda del teu immoble

A Finques Riera Blanca comptem amb un equip professional i expert immobiliari que us ajuda a gestionar la venda del vostre immoble. La teva tranquil·litat i confiança és per a nosaltres molt important, i per això t'oferim una comunicació clara, un assessorament personalitzat i, en cas de sorgir qualsevol inconvenient, estem a la teva disposició per a una resolució eficaç.

Tens un immoble per vendre? Contacta amb nosaltres per obtenir més informació i t'ajudarem en allò que necessitis per a la venda de la teva propietat.

Sobre finques Riera blanca
Un equipo de profesionales expertos en administración de fincas y asesoría legal, fiscal, laboral y técnica. La gestión de su comunidad o negocio, en buenas manos!
Últims artícles